- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci:
- 4 klipa kukuruza
- 50 g maslaca (otopljenog)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čehna bijelog luka (sitno sjeckana)
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice crnog nibera
- Svježe grančice ružmarina
Priprema
1. Prvo čistite klipove kukuruza i odstranite svilu.
2.U maloj posudi pomiješate otopljeni maslac, maslinovo ulje, sitno isjeckan bijeli luk, so, crni biber.
3. Premažite klipove kukuruza mješavinom maslaca i začina.
4. Zagrijte roštil na srednje visoku temperaturu.
5.Stavite kukuruz na roštilj. Pecite ga, povremeno okrećući, dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju i dok ne omekša, oko 10-15 minuta.
6.Tokom pečenja, povremeno premažite kukuruz preostalom mješavinom maslaca.
7. Kada je kukuruz gotov, skinite as roštilja i pospite svježim grančicama ružmarina za dodatni miris i okus.
Uživate u ovoj ukusnoj i jednostavnoj deliciji!
Lokacija:
Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije