Pečeni kukuruz sa ruzmarinom

 

"dva zapecena kukuruza na tanjiru sa listovima ruzmarina"

Sastojci:

  • 4 klipa kukuruza
  • 50 g maslaca (otopljenog)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čehna bijelog luka (sitno sjeckana) 
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice crnog nibera
  • Svježe grančice ružmarina

Priprema

1. Prvo čistite klipove kukuruza i odstranite svilu.

2.U maloj posudi pomiješate otopljeni maslac, maslinovo ulje, sitno isjeckan bijeli luk, so, crni biber.

3. Premažite klipove kukuruza mješavinom maslaca i začina.

4. Zagrijte roštil na srednje visoku temperaturu.

5.Stavite kukuruz na roštilj. Pecite ga, povremeno okrećući, dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju i dok ne omekša, oko 10-15 minuta.

6.Tokom pečenja, povremeno premažite kukuruz preostalom mješavinom maslaca.

7. Kada je kukuruz gotov, skinite as roštilja i pospite svježim grančicama ružmarina za dodatni miris i okus.

Uživate u ovoj ukusnoj i jednostavnoj deliciji!