- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci:
- 300 g kuhanog krumpira (narezanog)
- 200 g svježeg graška (blanširanog)
- 100 g grčkog jogurta
- 2 kašike majoneze
- 1 kašika Dijon senfa
- 2 svježe paprike (narezane na kockice)
- 2 tvrdo kuhana jaja (narezana na kriške)
- 1 kašika svježe sjeckanog peršuna
- Sol i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte kuhani krumpir i blanširani grašak.
U posebnoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, majonezu i Dijon senf.
Prelijte smjesu preko krumpira i graška, pa lagano promiješajte.
Dodajte narezane paprike i kriške kuhanih jaja.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Na kraju, pospite svježe sjeckanim peršunom.
Lagano promiješajte sve sastojke kako bi se dobro sjedinili.
Poslužite odmah ili stavite u frižider na nekoliko minuta prije serviranja za dodatnu svježinu.
Lokacija:
Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe