Salata od krompira i graška

„Kremasta krompir salata u posudi svijetle boje, sa kuhanim narezanim krompirom, blansiranim zelenim graskom, crvenom narezanom paprikom, grckim jogurtom i narezanim tvrdo kuhanim jajima"

Sastojci:

  • 300 g kuhanog krumpira (narezanog)
  • 200 g svježeg graška (blanširanog)
  • 100 g grčkog jogurta
  • 2 kašike majoneze
  • 1 kašika Dijon senfa
  • 2 svježe paprike (narezane na kockice)
  • 2 tvrdo kuhana jaja (narezana na kriške)
  • 1 kašika svježe sjeckanog peršuna
  • Sol i biber po ukusu

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte kuhani krumpir i blanširani grašak.

U posebnoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, majonezu i Dijon senf.

Prelijte smjesu preko krumpira i graška, pa lagano promiješajte.

Dodajte narezane paprike i kriške kuhanih jaja.

Posolite i pobiberite po ukusu.

Na kraju, pospite svježe sjeckanim peršunom.

Lagano promiješajte sve sastojke kako bi se dobro sjedinili.

Poslužite odmah ili stavite u frižider na nekoliko minuta prije serviranja za dodatnu svježinu.


Primjedbe