Grilovane tikvice sa bijelim lukom i peršunom

"kolutici grilovanih tikvica na tanjiru"

Sastojci:

4 srednje tikvice

50 g maslaca (otopljenog)

2 kašike maslinovog ulja

3 čehna bijelog luka (sitno sjeckana)

1 kašičica soli

1/2 kašičice crnog bibera

Svježi listovi peršuna


Priprema:

1. Operite tikvice i narežite ih na tanke kriške.

2. U maloj posudi pomiješajte otopljeni maslac, maslinovo ulje, sitno isjeckan bijeli luk, so, i crni biber.

3. Premažite kriške tikvica mješavinom maslaca i začina.

4. Zagrijte roštilj na srednje visoku temperaturu.

5. Stavite tikvice na roštilj. Pecite ih, povremeno okrećući, dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i dok ne omekšaju, oko 5-7 minuta.

6. Tokom pečenja, povremeno premažite tikvice preostalom mješavinom maslaca.

7. Kada su tikvice gotove, skinite ih sa roštilja i pospite svježim listovima peršuna za dodatni miris i okus.

Uživajte u ovoj ukusnoj i jednostavnoj deliciji!