Sastojci:
4 srednje tikvice
50 g maslaca (otopljenog)
2 kašike maslinovog ulja
3 čehna bijelog luka (sitno sjeckana)
1 kašičica soli
1/2 kašičice crnog bibera
Svježi listovi peršuna
Priprema:
1. Operite tikvice i narežite ih na tanke kriške.
2. U maloj posudi pomiješajte otopljeni maslac, maslinovo ulje, sitno isjeckan bijeli luk, so, i crni biber.
3. Premažite kriške tikvica mješavinom maslaca i začina.
4. Zagrijte roštilj na srednje visoku temperaturu.
5. Stavite tikvice na roštilj. Pecite ih, povremeno okrećući, dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i dok ne omekšaju, oko 5-7 minuta.
6. Tokom pečenja, povremeno premažite tikvice preostalom mješavinom maslaca.
7. Kada su tikvice gotove, skinite ih sa roštilja i pospite svježim listovima peršuna za dodatni miris i okus.
Uživajte u ovoj ukusnoj i jednostavnoj deliciji!