- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Ovo je naš prvi recept u seriji od 3 recepta za laganu novogodišnju trpezu. Ako vam je naporno smišljati novogodišnju mezu bez mesa, probajte ove ukusne veganske punjenje gljive.
PRIPREMA:
1. Očistite šampinjone i odstranite drške. Promiješajte i pouljite sve gljive ravnomjerno. Posolite i pobiberite unutrašnjost svake gljive.
2. Uključite rernu na 200 C.
3. Na srednje jakoj vatri, propržite luk, bijeli luk i crvenu papriku na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
4. Dodajte sjeckane sjemenke bundeve, origano, majčinu dušicu ili timijan, so i biber, te promiješajte smjesu.
5. Punite svaku gljivu pripremljenom smjesom i poredajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.
6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15-20 minuta.