- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Pečene buhtle sa punjenjem od domaćih šljiva su još jedan prijedlog za novogodišnju trpezu.
Za ovaj ukusan dezert, potrebni su vam slijedeći sastojci:
SASTOJCI:
- 500g brašna (tip 400)
- 1 kesica suhog kvasca
- 250 ml kravljeg ili sojinog mlijeka
- 100g šećera
- 100 ml neutralnog maslinovog ulja (umjesto margarina)
- prstohvat soli
- šećer u prahu za posipanje
- 300g domaćih šljiva (bez košpica)
- 50g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
PRIPREMA:
1. U staklenoj tegli, umutite kvasac sa malo šećera i toplim mlijekom (pazite da mlijeko ne bude prevruće). Ostavite da stoji oko 15 minuta ili dok se ne stvori pjena.
2. U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer i sol. U suhe sastojke umijesite smjesu sa kvascem, te dodajte maslinovo ulje. Zamijesite tijesto i pokrijte ga vlažnom krpom. Ostavite da odmara dok se ne udvostruči, otprilike sat vremena.
3. Dok tijesto odmara, pripremite punjenje tako što ćete u multipraktiku temeljito izmiksati šljive, smeđi šećer i cimet, dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
4. Uključite rernu na 180 C.
5. Kada se tijesto udvostruči, podijelite ga na manje loptice. Svaku lopticu rastanjite na tanak krug i na sredinu stavite malo pripremljenog punjenja.
6. Zatvorite rubove tijesta kako biste dobili buhtlu i pospite ih šećerom u prahu. Stavite u pleh i pecite 30-35 minuta u prethodno zagrijanoj rerni, ili dok buhtle budu zlatno smeđe boje.
Ovo je odličan dodatak novogodišnjoj trpezi i garantovano će osvojiti srca vaših gostiju.
Savjeti:
- Ovaj niskokalorični recept za buhtle vam može biti koristan ako se čuvate viška kalorija. Bitno je da maslinovo ulje koje budete koristili bude što blažeg i neutralnijeg okusa.
- Ako želite da probate tradicionalni recept za buhtle, zamijenite 100 ml maslinog ulja sa 80 g omekšanog putera (ili margarina) i sa dva manja žumanjca.