- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
SASTOJCI:
- 1 pakovanje miješane zelene salate
- 1 pakovanje cherry paradajza, prepolovljenih na pola
- 1 krastavac, narezan
- 1 paprika, tanko narezana
- 1 konzerva leblebija, oprana i ocijeđena
- 30 g šolje izmrvljenog kozjeg sira (ili rendane mozzarele ili tofu-a na kockice za vegane)
- 30 g šolje sušenih brusnica
- 10-30 g svježeg peršuna, isjeckanog
Za preliv:
- 45 ml maslinovog ulja
- 30 ml cijeđenog limuna
- 1 čehna bijelog luka, izrendana ili samljevena
- Začini: origano, sol i biber
PRIPREMA:
- U velikoj posudi za salatu pomiješajte mješavinu zelene salate sa paradajzom, krastavicom i paprikom.
- Dodajte leblebije, izmrvljeni kozji sir (ili željenu alternativu sira/tofu-a), sušene brusnice i svježi peršun. Lagano promiješajte da se sjedini.
- U maloj posudi umutite maslinovo ulje, cijeđeni limun, mljeveni bijeli luk, sušeni origano, sol i biber, dok se dobro ne sjedine.
- Prelijte salatu dresingom i lagano promiješajte da se svi sastojci ravnomjerno prekriju.
- Poslužite odmah i uživajte u osvježavajućim okusima ove vegetarijanske salate.
Vrijeme pripreme: 15 minuta; Porcije: 4
Meni se sviđa kako brusnice dodaju dašak slatkoće kremastom kozijem siru. Probajte ovu jedinstvenu kombinaciji aroma.
bez glutena
jesenji obrok
ljetni obrok
niskokalorično
prilog
ručak
užina
večera
vegan
vegeterijanski
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije